ProAm PLES

Ste si od nekdaj želeli plesati, pa nimate soplesalca ali soplesalke? Želite hitro napredovati ob dobrem soplesalcu? Želite zaplesati kakor v oddaji Zvezde Plešejo? 🙂 

Potem je ProAm ples super odločitev za vas! 

ProAm Ples je zelo poularen v Ameriki, v zadnjih letih pa se je začel razvijati tudi v Evropi in pri nas v Sloveniji.

ProAm ples, kjer profesionalni plesalec/ka zapleše z učenko/cem, izgleda podobno kot ples v znameniti oddaji Zvezde Plešejo, kjer skupaj plešeta profesionalni plesalec in amater.

Zakaj je ProAm tako poularen?

Iz večih razlogov:

  • Eden od razlogov je, da veliko žensk in tudi moških nimajo soplesalcev, zato se odločijo, da na individulanih urah plešejo z učiteljem.
  • Kadar učenec pleše z učiteljem, kateri ima veliko izkušenj in znanja, učenec veliko hitreje napreduje. Ob sebi ima profesionalnega soplesalca, od katerega se neposredno uči ter kopira gibe in tako hitreje tudi sam postaja bolj izkušen gibalec ter plesalec.
  • Učenec, ki pleše v paru s plesnim učiteljem, lahko hitreje pridobi na samozavesti in odločnosti.
  • Učenec/učenka se lahko ob plesnem učiteljem bolj sprosti, saj jo le ta dobro vodi in zato se počuti varno. Enako, kadar moški plesalec pleše z plesno učiteljico; le ta ga lahko vodi v “ozadju” (“back leading”), dokler se sam postopoma ne nauči vodenja.

Kaj vse ProAm ples ponuja?

Predvsem veliko zabave, dobrega gibanja na glasbo in čudovitih izkušenj. Znotraj ProAm s profesionalnim plesalcem lahko plešete na ind.urah, nastopate (za različne dogodke, priložnosti) ali tekmujete na ProAm plesnih tekmovanjih (v tujini, v zadnjem času pa občasno tudi pri nas).

Za ProAm ples nikoli ni prepozno!

Plešete lahko ne glede na vašo starost, izkušnje (lahko ste popolni začetnik) ali gibalne sposobnosti. Prav vsakdo lahko pleše! In ne le to, prav vsakdo si lahko nadene lepo plesno obleko, plesne čevlje, profesionalni make up in plesno frizuro, ter zapleše kakor prava ZVEZDA; ali v dvorani ali pa na pravem plesnem parketu. Te sanje mnogih žensk in nekaterih moških, niso več neuresničljive!

Dovolite si zaplesati do zvezd in uresničite svoje sanje! 🙂

V Studiu Eviana ProAm ind.ure izvajajo: Matej Krajcer, Valerija Rahle Mbanwi, Tadeja Pavlič, Jure Bergant in Ana Jurenec.

Toplo vablejni!

Recommended Posts