Kako v današnjem času ohranjati ravnovesje?

Kadar smo v ravnovesju in je naše življenje uravnovešeno, čutimo mir. Kako ohranjati to stanje?

Svet deluje po zakonu ravnovesja. Vse v naravi je del sil ravnovesja: dan-noč, rojstvo-smrt, plima-oseka, itd. Kadar smo v ravnovesju in je naše življenje uravnovešeno, čutimo mir. Kako ohranjati to stanje?

Vse teži k ravnovesju

Dejanja in misli so odgovorna za naše ravnovesje. Misli, ki jih oddajamo imajo energetsko osnovo in vplivajo na to, kar se realizira v našem materialnem svetu. Kadar ustvarimo odvečni energijski potencial, nastopijo sile ravnovesja, ki poskušajo ta odvečni potencial odstraniti.

Pripisovanje pomembnosti

Kadar nečemu v našem življenju pripisujemo preveliko pomembnost, se pojavi odvečni miselni in hkrati energetski potencial. Na energijski ravni so vsi materialni predmeti enako pomembni. Fičko in Ferrari sta na energijski ravni enako pomembna, mi ljudje smo tisti, ki enemu avtomobilu lahko pripišemo večjo pomembnost in hkrati večjo vrednost kot drugemu. Na enak način lahko, če nismo zavedni, ocenjujemo in vrednotimo vse na svetu.

Odvečni potencial

Odvečni potencial se pojavi, ko oceni nečesa pripišemo pretirano velik pomen. Stvari, ki nam veliko pomenijo, namreč nismo sposobni objektivno ocenjevati. Nečemu, kar obožujemo, pogosto dodajamo vrline, nečemu, kar sovražimo, pa pomanjkljivosti. Z mislimi tako umetno ustvarjamo lastnosti, ki jih sploh ni. Tako ustvarjamo odvečni energetski potencial in sile ravnovesja morajo ta potencial uravnati.

Prejemate nasprotno od želenega?

Pogosto se zgodi, da si v življenju nečesa neizmerno želimo. Usmerjamo lahko vse pozitivne misli v določeno smer, dobimo pa včasih ravno nasprotno od želenega. Kako je to možno? Pozitivne misli so dobrodošle, vendar ne smemo našemu cilju pripisovati prevelike pomembnosti, saj bodo nastopile sile ravnovesja in poskrbele, da se odvečni energijski potencial odstrani. To, kar si bomo želeli nam bodo lahko sile odvzele in bo za nas postalo težko dosegljivo ali nedostopno. Smiselno je torej, da čutimo in mislimo, kot da želeno že imamo in nam pripada. Dovolimo si lahko imeti in vzeti, enako kot vzamemo štruco kruha v trgovini. Kot sem že omenila, je na energijski ravni štruca kruha in vaš uspeh na želenem področju (npr. mesto direktorja, nova hiša, ljubeč partnerski odnos…) enak, vi ste tisti, ki nečemu pripišete večjo pomembnost. Če je ta pomembnost prevelika, cilj oddaljite od sebe, ter ga naredite težko dostopnega. Ni torej dovolj, da si samo močno želimo, saj oddajamo energijo, da želenega v resnici nimamo in je daleč stran od nas. Raje delujmo v smeri cilja in se hkrati zavedajmo, da je to že naše in nam pripada.

Ključna je sprememba odnosa

Dobro je, da vemo, kaj si želimo, in tudi delujemo v smeri cilja, vendar smo lahko pri tem pozorni na več stvari. Poleg prvotnega plana, lahko imamo tudi plan B in C. V primeru, da se naša prvotna želja ne uresniči, smo zadovoljni tudi z možnostjo B in C. Na ta način odvzamemo pomembnost planu A in tako za nas postane bolj dosegljiv. Hkrati je ključno, da se namesto zgolj na cilj osredotočiti na proces, kako pridemo do cilja, torej na pot. Na ta način končnemu cilju ponovno odstranimo pomembnost in tja pridemo hitreje in lažje.

Opazujte se

Kadar opažate, da postajate nesrečni, nezadovoljni, neuspešni itd., se vprašajte, kaj je tisto, zaradi česar se počutite tako. Je to morda služba, partner, zdravje? Nato se vprašajte, ali čemu znotraj tega pripisujete preveliko pomembnost. Skušajte znižati pomembnost vsemu, kar vas v življenju obremenjuje. Na ta način boste znižali energijsko vrednost na nič, in stvari se bodo umirile same po sebi, naravno. Sami ste tisti, ki lahko uravnovešate svoje žiljenje, ne pustite silam ravnovesja, da krojijo vaša življenja. Bodite pozorni ves čas na to, da ničemur ne pripisujete prevelike pomembnosti, ne sebi, ne drugim, ne kakršnimkoli stvarem ali situacijam. Sile ravnovesja vselej delujejo in nastopijo lahko nenadno, ko najmanj pričakujete. Ostajajte torej mirni in v ravnovesju in vaše življenje vam bo postreglo s kopico lepote, uspehov ter osebnostne sreče.

Vir: Transurfing realnosti (Vadim Zeland)

Recent Posts