PLESNA DELAVNICA PRESENT MO(VE)MENT

Sobota, 1.9. – nedelja, 2.9.2018

Kako nam lahko zavedanje telesa, gibanja, čustev, misli in senzacij pomaga, da je naše gibanje pris(o)tno v sedanjem trenutku? Kako lahko dopuščamo prostor, da se skozi naše gibanje izrazi, kar se v danem trenutku želi preliti v realnost? Kako lahko gibanje ostaja pristno in iskreno kljub koreografiji ali izbrani glasbi in kako se lahko ples rodi vsakič znova? V čutnosti in senzitivnosti je posebno moč, ki na prvi pogled morda ni vidna, saj je to stanje za razliko od posplošene oblike moči pretočno in subtilno. Vendar, kadar se rojstvo gibanja, plesa ali česarkoli dogaja iz iskrenega in ljubečega izvora, se dotakne srca in prevzame dušo, ter se lahko izrazi v nešteto možnih oblikah. To pa je pravzaprav lepota umetnosti ter estetike in z njima prepletenega življenja ter bivanja…

Dvodnevna delavnica PRESENT MO(VE)MENT bo potekala v soboto, 1.9. in v nedeljo, 2.9., v prostorih Studia Eviana v Trzinu (Špruha 19, vhod B, 1. nadstropje, možnost parkiranja za stavbo na neoznačenih parkiriščih).

URNIK:

Sobota, 1.9.2018
10:00 – 11:30 – Beyond present mo(ve)ment
11:45 – 13:15 – Dance mo(ve)ment psychology

Nedelja, 2.9.2018
10:00 – 11:30 – Dance mo(ve)ment psychology
11:45 – 13:15 – Beyond present mo(ve)ment

Na delavnici bomo raziskovali, poglobili in širili zaznavanje sebe v sedanjem trenutku. Za to, da lahko iskreno teče skozi nas gibanje, čustva in ideje, ter da le te lahko zaživijo, potrebujejo prostor. Biti odprt in v stiku s tem, kar se dogaja znotraj telesa, s senzoričnimi zaznavami in čustvi, ter dovoliti temu, da se prosto in svobodno izrazi skozi gibanje, glas ter ostale oblike izražanja, je lep občutek. Kadar se to dogaja brez, da bi poskušali doseči neko podobo ali idejo o tem, kako bi se naj gibali ter na kakšen način naj se nekaj izrazi, se ustvarja še več prostora in svobode. Raziskovali in izkušali bomo tudi, kako lahko z odprtostjo, iskrenostjo in dajanjem prostora delujemo v stiku z drugimi ljudmi ter dajemo drug drugemu prostor. Stik z drugimi, tako kot vse ostalo, se lahko zgodi in dogaja na naraven način, kjer vsak od nas deluje, se giba in izraža svobodno. Komunikacija v sedanjem trenutku se tako lahko dogaja na neskončno možnih načinov znotraj nas, z drugimi ljudmi, med telesom in glasbo, med okoljem in telesom … na zavednem ter nezavednem nivoju hkrati … vse to pa se lahko dogaja na iskren, odprt ter prijeten način … ☺

Plesno predznanje ni potrebno. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima poglobljeno raziskovanje sebe preko gibanja.

Cenik:
En dan: 20 € po osebi
Oba dneva: 35 € po osebi

Za lahkotno raziskovanje ste lahko v udobnih oblačilih, bosi ali v nogavicah, s seboj lahko prinesete tudi kaj za pisat in za prigriznit. Na voljo bo voda in zdravi prigrizki ter sadje. ☺

Iste dni se dogaja poletni salsa vikend prav tako v soboto, 1.9. in nedeljo, 2.9. in sicer od 17:00-19:00 (začetna skupina) in od 19:15-21:15 (nadaljevalna skupina). Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani Studia Eviana ali na FB strani Poletni intenzivni salsa vikend.

Za vse, ki bi se udeležili obeh delavnic je plačilo ugodnejše:
En dan: 35 € po osebi
Dva dni: 55 € po osebi
Popust za pare za 2 dni: 100 €
Popust za pare za 1 dan: 50 €

Delavnice vodita plesalca in plesna pedagoga, Ana Jurenec in Miljan Nojić.

Ana Jurenec
Ljubezen do plesa je začutila že kot majhna deklica, aktivno pa se je začela s plesom ukvarjati pred 20 leti. Več let je tekmovala v latinskoameriških in standardnih plesih. Dokončala je plesno gimnazijo v Ljubljani in se šolala na plesni akademiji v Salzburgu. Na svoji plesni poti je prišla v stik z različnimi plesnimi zvrstmi: sodobni ples, balet, flamenco, swing, kontaktna improvizacija… V stik s salso je prišla preko latino treningov, predvsem za sprostitev, kasneje pa se je v salso in izvore kubanskih plesov zaljubila s potovanji na Kubo, kamor je odpotovala že 6krat. Sicer je diplomirana psihologinja. Zanima jo povezava med plesom in psihologijo. Izvaja tudi plesno-psihološke delavnice in psihološke seanse.

Miljan Nojić
Svojo plesno pot je začel pred približno 22 leti kot tekmovalec v latinsko-ameriških in standardnih plesih, nato ga je po 14 letih plesna pot zanesla v moderne plesne zvrsti, hip-hop, jazz, showdance, v katerih je osvojil več naslovov iz državnih, evropskih in svetovnih prvenstev. Skozi izkušnje je začel poglobljeno iskati povezave med različnimi zvrstmi, njihovim izvorom in razvojem, med drugim tudi s kubanskimi plesi, znanje le-teh je poglobil in obogatil z obiski Kube.

Studio Eviana
Studio Eviana je nastal z namenom, da se na enem mestu združi vse, kar človeku ponuja sprostitev, druženje, izobraževanje, gibanje in osebnostno rast (ples, joga, pilates, vadbe, klinična somatika, psihološke seanse, delavnice, izobraževanja, masaže …). Plesni studio znotraj Studia Eviana ponuja tečaje kot so: salsa, plesi v paru, individualne plesne ure (za plesne pare, poroke …), delavnice Beyond movement (za vse vrste plesalcev in gibalcev), plesno-psihološke delavnice, in plesne vikend oddihe.

Sledite nam lahko preko FB strani (Studio Eviana), delavnice najdete tudi na FB dogodkih (Poletni intenzivni salsa vikend) in (Plesna delavnica Present MO(VE)MENT).

PRIJAVA in več informacij na:
* info@studio-eviana.com,
* tel: 031/258-109 (Ana)

Vabljeni h pris(o)tnem gibanju ter raziskovanju! ☺ ♥

Recent Posts