Delujmo v novem letu s hvaležnostjo, igrivostjo in zavedanjem

Delujmo v novem letu s hvaležnostjo, ljubeznijo do sebe in drugih, s kreativnostjo, mirom in lepimi odnosi.

Vnesimo v novo leto igrivost, nekaj novosti, poguma in vztrajnosti. Vse skupaj oblijmo s spoštovanjem, zaupanjem v življenje, na vrh dodajmo pa še harmonijo, povezanost s seboj ter celotnim svetom in naravo. Ohranjajmo iskrenost, odprtost in zavedanje v sebi ter v trenutku.

Odpustimo sebi in drugim

Pustimo vse zamere, jezo, slabo vest in užaljenost za seboj. Vstopimo v novo leto kakor nepopisan list in pretočni kakor voda, odprti za nova doživetja in darove. V srcu se zahvalimo sebi in ostalim za vse, kar smo se naučili, tako skozi lepe kot malo manj lepe izkušnje. Uvidimo in občutimo iskreno hvaležnost v srcu.

Ostajajmo hvaležni

V vsakem dnevu in trenutku smo lahko za nekaj hvaležni. Redno vadimo hvaležnost , začutimo jo z vsem telesom, dušo in srcem. Kmalu bo to postalo naš način bivanja. Vdihujmo hvaležnost in polnimo svoja pljuča ter telo s pozitivizmom. Tukaj smo zato, da ljubimo, ustvarjamo in lahkotno živimo svoje potenciale.

Ohranjajmo lahkotnost in igrivost

V vsem kar počnemo, ohranjajmo otroško lahkotnost in razigranost. Naredimo si vsakdan in življenje lahkotno, igrivo. Pustimo se presenetiti in navduševati, pustimo si biti otroško radovedni, pogumni in vztrajni. Pustimo si slediti svojim sanjam, sanjati in sanje živeti ter jih uresničevati. Zaupajmo v svoje občutke, v svoje sanje, ter zaupajmo v sebe in življenje. Dovolimo si to.

Dovolimo si kreativnosti

Dovolimo si polno živeti svoje kreativne potenciale, pustimo si, naj se izrazijo v polnosti. Čas in leto sta izjemno podprta za to in vsak trenutek je lahko primeren za nov začetek ali obuditev nečesa v nas! Prisluhnimo srcu in dopustimo, da preko ljubezni izlijemo svojo ustvarjalnost ter jo delimo s svetom. Bodimo otroško ustvarjalni, brez pričakovanj in sodb. Ustvarjajmo in bodimo hvaležni ter ljubeči do svojih stvaritev. Ostajajmo ljubeči in potrpežljivi do sebe in soljudi.

Imejmo se radi

Vzemimo si čas zase. Vzljubimo vsak delček sebe, vzljubimo sebe v celoti. Sprejmimo se takšne kot smo, oprostimo si za napake in ljubeče ustvarjajmo lepše življenje zase in za soljudi. Brezpogojno ljubimo sebe in druge. Vzljubimo naravo, še globlje kot kadarkoli prej, povežimo se z njo, črpajmo iz nje vitalno življenjsko energijo in inspiracijo, toliko nas lahko nauči.

Gibajmo se in ostajajmo zdravi

Negujmo in skrbimo za svoje telo. Dokler se gibamo smo živi. Pri gibanju uživajmo. Med gibanjem se sproščajmo, družimo, smejmo, zabavajmo. Ohranjajmo igrivost in lahkotnost tudi tukaj. Zdravo ter redno se prehranjujmo (jejmo živo in lahko hrano), pijmo zadosti vode (sončne, mehke in žive vode), spimo redno (hodimo spat med 9. In 10. uro zvečer in se bolj zgodaj vstajajmo), vzemimo si čas za počitek in sprostitev. Dihajmo zavestno in globoko ter ostajajmo prisotni v svojem telesu ter v trenutku. Ostajajmo vztrajni in blagi do sebe. Nagrajujmo se za majhne uspehe. Z majhnimi koraki, vztrajnostjo, predanostjo in ljubeznijo, lahko ustvarjamo pozitivne spremembe in vzdržujemo optimizem ter zdravje.

Negujmo estetiko, umetnost in lepoto

Pustimo si biti očarani. Hranimo svojo dušo z umetnostjo, estetiko in estetičnimi ter katarzičnimi doživetji. Hrana za dušo je enako pomembna kot hrana za telo. Potujmo in spoznavajmo nove kulture ter predele sveta. Razširimo svoja obzorja. Delujmo humanitarno in človeško, bodimo sočutni in empatični do vseh vrst ljudi, kultur, verstev. Vsi smo enaki in vsi smo ljubezen, saj izviramo iz univerzalne ljubezni. Dovolimo si začutiti to. Plešimo, veliko plešimo, pojmo, rišimo, pišimo, ustvarjajmo, poslušajmo glasbo in na sploh prepustimo se čarobnosti trenutkov. Uvidimo lepoto in čarobnost v vsem in vsakomur. Ustvarjamo lepoto ter privabljajmo vse lepo. Naj bo novo leto čarobno v vseh pogledih in dimenzijah. Dovolimo si to! ☺

Ano Jurenec, avtorico tega članka, diplomirano psihologinjo in plesalko lahko kontaktirate na e-mail ana.jurenec@gmail.com, fb strani Ana Jurenec ali studio Eviana in po tel.št. 031/258-109. Preko pogovora vam pomaga pri vaši osebnostni rasti ter vas usmerja na življenjski poti ali pa vas preko giba in plesa vodi h globljemu zavedanju sebe, svojega telesa in duševnosti.

Recent Posts