Svetlobni vodnik svetuje med 15. in 18. januarjem – odprimo oči in občutek za vsebino

ENERGIJSKI NAPOTKI PO KOLEDARJU SVETLOBNIH INTERVALOV 2017

15. do 18. januar – IZJEMNI INTERVAL

 Pozdravljen/a svetlobni/a popotnik/ca!

Dragi moji, pred nami je drugi interval letošnjega leta. Prvi nam je ponudil lepo priložnost za delo na hvaležnosti. Skozi hvaležnost rastemo bolj kot si mislimo. In preko hvaležnosti razgradimo nešteto vzorcev, ki nam onemogočajo lahkotnejše bivanje. Običajno bi večina od nas rekla: »Pa saj sem hvaležen, hvaležna. Popolnoma dobro razumem, kaj bomeni biti hvaležen. To mi gre povsem dobro od rok.« Kakšen pa je tvoj odgovor, ko iskreno pogledaš vase in si prav tako iskreno odgovoriš o tvojem stanju hvaležnosti? Jo resnično občutiš v svojem telesu, srcu ali jo obladuješ zgolj  v mislih? Ali je hvaležnost gonilo, da se prizadevaš za dobro v življenju. Hvaležnost se nadgrajuje skozi življenje in izkušnjo – hvaležnost, ki jo tako gojimo tudi za najbolj preproste stvari, je vedno bolj globoka in energijsko polna (resnična). Vadimo in vztrajajmo! J

Hvaležnost gojimo tudi do planeta na katerem bivamo – Zemlja nas podpre, če z njo vzpostavimo povezavo. Vsi smo del iste celote. To smo v današnjem času skoraj pozabili in zanemarili. Ustavite se, tudi, če glas v vas neprestano vztraja, da nimate časa, da se vam mudi. Da je potrebno opraviti še to in ono. Šele, ko se boste zares ustavili (resnično ustavili!!), boste dali priložnost tišini, da spregovori – tišini preko katere komunicira Zemlja in narava. To je zgovorna tišina, hm.. pravzaprav zelo zgovorna. Ta tišina neprestano vibrira in niha. V tem svojem nihanju nam v natančno določenih časovnih intervalih ponuja priložnost, da v prostoru in času zaobjamemo in izkoristimo podporno energijo za našo osebno transformacijo – osebno rast. Popolnoma nov vidik razumevanja sebe v povezavi z energijskim poljem sebe in planeta. Nova energija, ki nam je prosta in na razpolago. Le naučiti se jo moramo uporabljati.

Mesec januar nas po svetlobnih napotkih usmerja k poslušanju in odkrivanju sebe, tistih naših najbolj subtilnih delov, ki se želijo prebuditi. Vzpodbuja nas, da si damo priložnost za nova odkritja o sebi. Kako napravimo to? Vadimo zbranost in umirjenost. Vadimo srčno koherenco in prizemljenost. Prisluhnimo si v tišini, kaj nam govori naša notranjost? Kaj nas v življenju navdaja z občutkom polnosti? Kaj želimo dati sebi in svetu? Kako želimo to narediti? Kaj nas žene, da bi to naredili, kakšni so naši nameni? Vzemimo list papirja (oz. Svetlobni vodnik) in si vse to napišimo. Kar smo zapisali, položimo (morda obesimo) na mesto, kjer lahko zapisano vsakodnevno preberemo. Naj bo zapisana beseda tisto prvo »meso« na poti realizacije srčne želje. Počasi, potrpežljivo in vztrajno!

Bodimo spoštljivi do na novo odkritega v nas. To novo potrpežljivo raziskujmo. Seme vestno zalivajmo. Ne zanemarimo novega rojstva. Novo rojstvo je navadno zelo nežno in skoraj nevidno, morda »premalo pomembno« v naših očeh in razumu. Pa je v resnici ravno obratno. To je izjemno dragocen čas in proces. Ne vzemimo mu svoje vrednosti in vsebine.

Copy of logo3_web

Mantra meseca januarja: ODPIRAM SE NOVEMU V SEBI IN TO NOVO RAZISKUJEM S POTRPEŽLJIVOSTJO IN SPOŠTOVANJEM – ODPIRAM SE BOŽANSKEMU V SEBI.

Srčno in pogumno na poti!

______________________________________________________________

IZJEMNI INTERVAL –  OD 15. DO 18. JANUARJA

KVALITETA SE ODRAŽA V VSEBINI IN NE V ZUNANJEM (BLIŠČU) – ODPIRAM OČI IN OBČUTEK ZA VSEBINO.

Copy of logo3_web

Ta interval nas spominja, da je vsebina (ki je večkrat površnim očem nevidna) tista, ki šteje. Kaj nam pomeni še tako čudovito oblikovana vrečka ali torbica, če je nimamo s čim napolniti? Vprašajmo se, kakšna je naša vsebina, kako skrbimo za svojo vsebino? Kaj nam pomeni vsa slava sveta, če v sebi ne najdemo občutka izpolnjenosti in sreče? Iščimo pri sebi to resnično kvaliteto sreče. Občutek izpolnjenosti pride preko izkušnje in poti, ki jo hodimo, ne zaradi zunanje potrditve ali bleščečega naziva (obleke, čudovite torbice ali najnovejšega avtomobila). Navadno moramo prehoditi tudi trnovo in bolečo pot, da se naučimo spoznanj o resničnem pomenu življenja – potrebno je zakorakati izven cone lagodja in domačnosti.

Odpri oči in občutek za resnico – kaj je resnična sreča? Kako jo občutiš? To je tvoja prava narava.

Januar je čas, ko vzbrsti nova rastlina, ko se na novo rodi tisto nekaj v nas. Prisluhnimo, kaj je to novo v nas in potrpežljivo raziskujmo.

Z ljubeznijo, Ana Kolenc

Svetloba/AnaCordum

Če te zanima še več o tem, kako izkoristiti moč in energijo intervala in kaj prinaša Svetlobni vodnik, piši na anacordum@gmail.com

Recent Posts