Jure BergantProfesionalni plesalec, plesni učitelj, koreograf

Pri rosnih 6 letih, sem se prvič srečal s tekmovalnimi plesi in se naučil svojih prvih plesnih korakov. Svojega prvega tekmovanja v Sloveniji sem se udeležil že pri 7 letih. V 17 letni aktivni tekmovalni karieri sem se najprej spoznal z osnovnimi koraki in gibalnimi principi plesa, nato pa skozi vsa leta poglobil znanje in razumevanje plesnih gibov v najmanjše detajle in spoznal, ter ustvaril mnogo novih plesnih korakov. Ples je zame neprekinjeno učenje in spoznavanje lastnega jaz-a. Skozi ples spoznavam kdo sem, se učim discipline in razvijam kreativnost.

V svoji plesni karieri sem zastopal Slovenijo na svetovnih, evropskih in mednarodnih prvenstvih po celem svetu. Postal sem večkratni državni prvak Slovenije v latinsko-ameriških plesih, standardnih plesih in kombinaciji vseh 10 tekmovalnih plesov. Zadnje 2 leti sem zapustil Slovenijo in na mednarodnih tekmovanjih zastopal Švico, kjer sem prav tako osvojil naslov državnega prvaka v vseh treh možnih kategorijah.

Aktivno plesno kariero sem zaključil leta 2021, ker sem se želel poglobiti v predajanje plesnega znanja nadaljnjim generacijam in vsem tistim, ki si želijo globjega razumevanja plesa. Zadnjih 6 let že podajam znanje in se udejstvujem kot učitelj plesa. Razpon mojih učencev je velik, od najmlajših, ki so se prvič spoznali s plesom, tekmovalnih parov,  poročnih parov, do starejših parov in PRO-AM plesalk. Učenje plesa me navdihuje, saj se od vsakega plesalca/ke lahko tudi sam veliko naučim. V želji po popularizaciji plesa je pod mojim vodstvom potekal webinar »Pozitivni učinki plesa na človeka«.

Poleg učenja plesa še vedno aktivno nastopam v plesnih predstavah, nastopih, koncertih in oddajah kot so, Znan obraz ima svoj glas, Slovenija ima talent, Masterchef, Zapleši v ljubezen, Vražje dame, Večer na Ljubljanskem gradu, Prešernova proslava…

V Studiu Evaiana poučujem Plesni tečaj družabnih plesov v paru (pon. in torki), individualne plesne ure, Pro-Am ples

Prijave in več informacij na:

Tel: 070 708 256

email: jure.bergi@gmail.com