Dogodki, Novosti, Praznovanja, Terapije

Poletje, ki prihaja..

te kliče in nagovarja..

vse je zeleno, živo..

ali čutiš, da je čas, da to energijo sprejmeš vase in razširiš zavedanje o sebi, se odpreš novim danostim, znanju, modrosti..

Zakaj dihanje in meditacija? Zakaj ju potrebujem in kaj mi lahko novega prineseta v moje življenje?

DIHANJE:

Dih je osnova našega življenja in bivanja. Je izvor vsega, izvor naše energije – povezava z vsem. Preko diha dostopamo do prane, ki je energijska hrana, vitalna energija kozmosa, tako za naše telo, kot tudi duha.

Kaj pomeni beseda PRANA – PRA pomeni prvobitno in NA pomeni energija. Prana je prvobitna energija.

Z dihom uravnavamo tako fizični dostop kisika v naše telo in celice, kot dostop prane – energije.  Z naprednim dihanjem pa prano v telo ne samo vnašamo, ampak jo tudi kontroliramo, balansiramo. Z dihanjem, ki je polno (naravno) in zavestno/kontrolirano, dosegamo kvaliteto na vseh področjih življenja, tako na telesnem, kot tudi mentalnem, čustvenem, duhovnem.

Dihanje je tudi osnova kvalitetne meditacije..

MEDITACIJA:

Meditacija je v osnovi tehnika povezovanja s svojimi višjimi nivoji in svetom, ki je “klasičnim” (vsakodnevno uporabljenim) čutnim zaznavam neviden. S tehnikami meditacije preko doseganja stanja umirjenosti in povezanosti počasi odklepamo vrata, ki vodijo do teh svetov in spoznanja njihovih razsežnosti. Namen je, da preko meditativnih stanj in ustrezne aktivnosti, zgradimo ravnovesje na vseh področjih življenja. Počasi spoznavamo in se učimo kaj je zares resnično pomembno za nas v danem trenutku življenja. Dolgoročni cilj tovrstnega udejstvovanja je, da prepoznamo svojo dharmo – dušno poslanstvo in postanemo zavestni ustvarjalci svojega življenja. Posamezniki, ki bivajo v harmoniji sami s seboj in okoljem. S tem prispevamo največ!

Na poletni šoli dihanja in enostavne meditacije se bomo naučili znova zadihati s polno kapaciteto pljuč in se povezati z našim dihom. V štirih tednih bomo potovali skozi 4 naše glavne energijske centre. Vsak teden bomo pozornost namenili enemu. Vsako naše srečanje bo namenjeno povezovanju s frekvenco/energijo Matere Zemlje in harmonizaciji vseh naših subtilnih teles.

Naše telo je sistem, preko katerega dostopamo do energije in razumevanja le te. Ko dobro razumemo dih in telo (gib), smo pripravljeni, da vase spustimo novo energijo.

Kakšna je vsebina poletne šole?

  1. teden je namenjen GRLU, grleni čakri (5. čakra). Spoznali bomo nekaj osnov diha, se povezali z energijo vetra/zraka in odprli dostop do svojih pljuč, pljučnega dihanja.

– Osnova diha

– Grlena čakra

– Kratka meditacija

  1. teden je namenjen PRSNEMU KOŠU, srčni čakri (4. čakri). Nadaljevali bomo s poglabljanjem diha (nekaj novih dihalnih tehnik) in energijo usmerili v odpiranje življenju, sprejemanju in recipročnosti.

– Poglabljanje diha (trifazno dihanje)

– Srčna čakra

– Meditacija srca – ozaveščanje povezanosti z vsem

  1. teden je namenjen predelu TREBUHA, sočnemu pletežu (3. čakri), to je predel popka in prav tako zajema ledveni del. Delali bomo na uravnoteženju EGA, zdrav EGO – ta nam daje moč za kreacijo splošnega dobrega. Poglobili bomo naš dih in ga nadgradili z dodatnim razumevanjem, tehnikami.

– Polno dihanje/trebušna prepona (vizualizacija barve)

– Sončni pletež

– Meditacija za harmonizacijo ega in duše – stabilna akcija

  1. teden je namenjen HRBTENICI – povezovanju stabilne drže (prizemljenosti) z našim višjim umom/razumom. Potovali bomo skozi posamezne dele telesa, čakre in spoznali, začutili povezavo med vsemi. Ozavestili bomo kako pomembna je tako naša stabilna drža, povezava z Zemljo (1. čakra), kot tudi dostop do višjega uma/zavesti (7. čakra). Med njima so ostale čakre, ki morajo biti v ravnovesju in sodelujoče.

– Dih po hrbtenici / tehnike za izvajanje doma

– Vsaka čakra je pomembna, med seboj so povezane in se ne izključujejo

– Meditacija polne povezave / uravnovešanje principa Zemlje in Sonca

Kot je rekel Nikola Tesla (Did the War Cause the Italian Earthquake) New York American, February 7, 1915:
“Vsako živo bitje je motor, ki je vgrajen v kolesje stvarstva.
Čeprav na videz vpliva le na njegovo neposredno okolico, se njegov zunanji vpliv razteza v neskončno razdaljo.”

Vsak od nas je tu s svojim namenom in prav je, da zaživimo svobodneje, bolj izrazno, srečno. Potrebno pa je zavestno razumevanje tega, kdo smo in od kod izvira naša esenca. Kako uporabljati to esenco v skladu z naravo in v dobrobit skupnosti..

Čas trajanja: julij (torki in četrtki): 8 terminov, torki: 19.00 do 20:30, četrtki: 6:30 do 8:00 (**možnost kombiniranja med posameznimi termini)

– 5.7. in 7.7.

– 12.7. in 14.7.

– 19. in 21. 7.

– 26. in 28.7.

Vsebina programa: gibanje + dihalne tehnike + meditacija (povezovanje in naravnava na frekvenco Zemlje), zdravi napitek in 15 min tematsko vodenega pogovora

V program sta vključena tudi dva pripomočka** če se zanju odločiš… Začimbna mešanica in Svetlobni vodnik.

**Začimbna mešanica je informirana začimbna mešanica iz prvovrstnih ekoloških začimb. Posebnost je ta, da so učinki skrbno odmerjene količine posameznih začimb sinergijski, pomaga pri tem, da se hranila lažje vnesejo v naše telo in deluje razstrupljevalno. Narejena je na podlagi naravnih ritmov Matere Zemlje.

Svetlobni vodnik je energijski priročnik, ki nam pomaga, da se znova uskladimo s frekvenco Matere Zemlje. Uči nas in nam predlaga izvajanje ritualov na določene časovne termine, ko je energija v naravi podporna za našo transformacijo in napredek.

OSNOVNI NAPREDNI+ začimbna mešanica SUPER+ začimbna mešanica

+ Svetlobni vodnik

4 OBISKI 60,00 EUR 70,00 EUR 110,00 EUR
8 OBISKOV 90,00 EUR 100,00 EUR 140,00 EUR

Poletna šola bo potekala na 2 lokacijah: v torek ob 19:00 v Ljubljani, park Tivoli (točno lokacijo govorimo) in četrtek ob 6:30 v Studiu Eviana (oz. v naravi v okolici studia), Špruha 19, Trzin

V primeru slabega vremena poteka vadba v Studiu Eviana (o tem ste obveščeni dopoldne na dan vadbe). Po vsaki vadi prejmete tudi energijski napitek/zeleni smoothie :)

Zaželeno je, da na vadbo s seboj prinesete podlago za vadbo in stekleničko vode.

Veseliva se tega poletja, ki je pred nami, poglobljenega dihanja, sokreacije, učenja! Kaj pa ti? Se nama pridružiš?

Prijave do 30.6.2016 na mail anacordum@gmail.com in na telefonsko številko 040 743 447 (Ana) in 040 728 546 (Nejc)