Ana JurenecMAGISTRA PSIHOLOGIJE, PROFESIONALNA PLESALKA IN UČITELJICA PLESA, CERTIFICIRANA UČITELJICA JOGE, VODJA STUDIA EVIANA

Sem magistra psihologije, profesionalna plesalka, učiteljica joge ter vodja Studia Eviana.

S plesom se ukvarjam že od majhnih nog. Več let sem tekmovala v latinskoameriških in standardnih plesih, kjer sem dosegla številne uspehe v Sloveniji in tujini. Dokončala sem plesno gimnazijo v Ljubljani in se šolala na plesni akademiji v Salzburgu. Plesala sem v znameniti plesni predstavi Dance Amore in na prireditvi Blackpool Congress ob boku uspešnih plesalcev in svetovnih prvakov (Andrej Škufca, Jurij in Jagoda Batagelj, Matej Krajcer, Miljan Nojič itd.). Nastopala sem na velikh odrih v sodelovanju z različnimi pevci (npr. Perpetuum Jazzile, Liamere). Od leta 2019 nabiram izkušnje v Ameriki, kjer sem poučevala ples, nastopala, tekmovala in bila vodja uspešnega plesnega studia na Manhattnu. S poletjem 2022 pa sem se odločila, da grem na samostojno pot.

Poučujem različne plesne stile, saj sem na svoji plesni poti prišla v stik z različnimi plesnimi zvrstmi: Salsa, Argentinski tango, Sodobni ples, Balet, Flamenco, Swing, American Rhythm & Smooth, Kontaktna improvizacija …  S potovanji na Kubo (kamor sem odpotovala 6 x), sem se poglobila v korenine in izvore Latinskoameriških plesov in glasbe, ter s tem obogatila razumevanje le teh. Rada se razvijam kot plesalka in učiteljica, zato se pogosto udeležujem workshopov in nadgrajujem ter poglabljam znanje.

Kot magistrica psihologije izvajam plesno-psihološke delavnice in psihološke seanse. Imam izkušnje poučevanja plesa oseb s posebnimi potrebami in starostniki. Naslov mojega esperimentalnega magistrskega dela je “Učinki plesa na kvaliteto življenja in depresivnost pri osebah s Parkinsonovo boleznijo”. Zanima me povezava med plesom in psihologijo (med gibanjem in psihološkimi procesi). Verjamem, da je ples ena lepših oblik sporostitve, ki pozitivno vpliva tako na naše telesno, čustveno kot mentalno počutje ter krepi medosebne odnose. 

Na pot v življenju prihajajo izkušnje, da se z njimi soočimo in rastemo. Z veliko mero sočutja do sebe ter razumevanja lastnih psiholoških procesov in vzorcev, lahko prevzamemo odgovornost za naše življenje ter delujemo bolj zdravo, konstruktivno in ljubeče. Vsaka oseba je unikatna, vsaka življenjska pot in zgodba drugačna, a kar je skupno vsem, je da v sebi nosimo edinstveno moč, kapaciteto ljubezni in zdravja. Včasih je le potrebno da se ponovno spomnimo. Pri psiholoških seansah preko pogovora, pri plesno-psiholoških seansah pa preko gibanja ter pogovora, raziskujemo psihološke procese, ki so pogosto tesno povezani tudi s telesom. Kadar smo v stiku s telesom, lažje dostopamo do čustev in na ta način lažje sprejemamo, predelamo, spustimo kar je potrebno, ter se opolnomočimo.

Joga nam lahko pomaga pri intimnem stiku z dihom, telesom in življenjem samim, zato jo poučujem ter vključujem v svoje delo.

Sem certificirana učiteljica joge pri Yoga Alliance. Certifikat sem opravila pri učitelju joge Marku Whitwell, ki se je več let učil pri T. Krishnamacharya, njegovemu sinu T.K.V. Desikachar in U.G.Krishnamurti. T. Krishnamacharya, znan kot “oče” moderne joge, je prinesel tradicionalno jogo iz vhoda na zahod. Pojasnil je, kaj je joga, in še pomembneje, kako vsak posameznik izvaja in uporablja jogo glede na svoje edinstvene individualne potrebe, tip telesa, starost, zdravje, življenjski slog in kulturno ozadje. “Obstaja prava joga za vsako osebo, ne glede na to kdo ste. Če lahko dihaš, lahko delaš jogo!”: T. Krishnamacharya.

Ker me že celo življenje zanima stik s telesom ter kako telo deluje, sem tudi certificirana maserka klasične masaže.

Izvajam: Individualne plesne ure (za posameznike, pare, poroke itd.), jogo, psihološke pogovorne seanse, plesno psihološke seanse, , klasično masažo

 

Več informacij in prijave:

e-mail: ana.jurenec@gmail.com

Tel: 031 258 109