VIRTUALNE PLESNE URE

Dragi ljubitelji plesa! 😃💃

Ne glede na trenutno situacijo, smo še vedno željni plesa in prav je, da še naprej plešemo, se gibamo in počnemo stvari, ki nas osrečujejo.

Zadnje pol leta sva zaradi situacije po svetu imela priložnost poučevati ples virtualno. Od začetka nad tem nisva bila ravno najbolj navdušena, ampak nisva imela veliko izbire. Izkazalo se je, da imajo virtualne plesne ure več koristi in prednosti, kot sva sprva mislila. Seveda ni enako kot ples v živo in ni smiselno primerjati, vendar sva odkrila veliko pozitivnih plati:

– Preko virtualnih plesnih ind.ur se lahko kot učitelja dobro posvetiva posamezniku ali paru.
– Posvetimo se lahko detajlom in stvarem, za katere običajno v dvorani ni časa (kot npr. nožna tehnika, kontakt v paru, razumevanje glasbe, učenje novih zanimivih figur itd.).
– Učenci plešejo iz udobja doma in za marsikoga je to lažje, nekateri so tudi bolj sproščeni.
– Za ples ni potrebno veliko prostora, marsikaj se da plesati na manjšem prostoru in učenci se s tem učijo improvizirati in manevrirati v prostoru.
– V težkih časih tovrstne ure marsikomu polepšajo dneve in jim dajo motivacijo za naprej, kar se preslika tudi na druga področja življenja.
– Ko se bodo plesne dvorane ponovno odprle, bomo lažje ponovno zaplesali skupaj, saj bodo naša telesa bolj pripravljena in ne bo občutka, da je bilo vmes veliko časa brez plesa, novo osvojeno znanje pa boste lahko samozavestno prenesli na plesni parket.
– Na ta način lahko ostajamo povezani med seboj, se učimo in plesno razvijamo tudi če smo na različnih koncih sveta! 🙂

 

Vsako obdobje življenja od človeka terja nove prilagoditve in novega človeka. Ne dovolite, da vam to obdobje odvzame ljubezen do plesa! Zaplešimo skupaj!
 ❤😃

Za začetek lahko poskusite z uvodno ind. uro, da izkusite kako virtualna ura poteka in se nato odločite za posamezne ind. ure ali za različne pakete ind. ur. Ob prijavi boste prejeli vsa navodila za dostopanje do virtualnih ur, je preprosto in dostopno za vsakogar! 😉

V nadaljevanju pripravljava tudi skupinske plesne vaje preko Zooma, na različne plesne teme. Več o tem vas obvestiva v kratkem.

Cenik:
– Uvodna virtualna ura (30 min): 20 eur
– Virtualna ura (45 min) z enim učiteljem: 30 eur
– Virtualna ura (45 min) z obema učiteljema: 55 eur
Paketi:
– Paket 4ih virtualnih ur (45 min) z enim učiteljem: 110 eur
– Paket 4ih vitrualnih ur (45 min), 2 uri z enim, 2 uri z drugim učiteljem: 110 eur
– Paket 4ih virtualnih ur (45 min), 2 uri izmenjaje z vsakim učiteljem, 2 uri z obema učiteljema: 150 eur

 

Prijave in več informacij na: info@studio-eviana.com ali na 031/258-109.

 

Veseliva se plesanja z vami, v tem času virtualno in v upava, da tudi kmalu v živo v Studiu Eviana, morda že v veselem decembru! 🌟😍

 

Kot zanimivost, v sodelovanju z Američani sva plesala tudi na virtualnih plesnih tekmovanjih s študenti, kjer sva skupaj z njimi plesala v dvorani in tekma se je skupaj z ostalimi plesalci ves čas odvijala virtualno. Zanimiva izkušnja, ki zagotovo ni enaka kot tekmovanja v živo, je pa polna plesa in dobre volje, kar je vselej namen! 🙂

Ana Jurenec

S plesom se ukvarja že 22 let. Več let je tekmovala v latinskoameriških in standardnih plesih, kjer je dosegla številne uspehe v Sloveniji in tujini. Dokončala je plesno gimnazijo v Ljubljani in se šolala na plesni akademiji v Salzburgu. V zadnjih letih je plesala je v številnih plesnih predstavah kot npr. Dance Amore, prireditvah (Blackpool Congress) in sodelovala z različnimi pevci (npr. Perpetuum Jazzile, Liamere). Na svoji plesni poti je prišla v stik z različnimi plesnimi zvrstmi: sodobni ples, balet, flamenco, swing, kontaktna improvizacija… V stik s salso je prišla preko latino treningov, predvsem za sprostitev, kasneje pa se je v salso in izvore kubanskih plesov zaljubila s potovanji na Kubo, kamor je odpotovala že 6 krat. Sicer je magistrica psihologije. Zanima jo povezava med 
plesom in psihologijo. Izvaja tudi plesno-psihološke delavnice in psihološke seanse. Trenutno poučuje, pleše, tekmuje, koreografira in nastopa v New Yorku, se izobražuje ter širi svoja plesna znanja in izkušnje.   
 
Miljan Nojić

S plesom se ukvarja že 24 let. Svojo plesno pot je začel kot tekmovalec v latinskoameriških 
in standardnih plesih, nato ga je po 14 letih plesna pot zanesla v moderne plesne zvrsti, hip-hop, jazz, show dance, v katerih je osvojil tudi več naslovov iz državnih, evropskih in svetovnih prvenstev. V zadnjih letih je plesal v različnih plesnih predstavah kot npr. Sanjska služba, Dance Amore, prireditvah (Blackpool Congress), sodeloval s pevci (Perpetuum Jazzile itd.) in koreografiral za različne prireditve, koncerte.  Skozi izkušnje je začel poglobljeno iskati povezave med različnimi zvrstmi, njihovim izvorom in razvojem, med drugim tudi s kubanskimi plesi, znanje le-teh jepoglobil in obogatil z obiski Kube. Trenutno svojo plesno strast živi v New Yorku, kjer poučuje, pleše, nastopa, tekmuje in koreografira.
Recent Posts

Leave a Comment